vrijdag 2 juni 2017

Friend ’n Fellow

Train of Tears (Silver Live – 2016)

Vrouw zingt, man speelt gitaar. Het is gebleken dat dit concept prima werkt. Tuck & Patti en Friend ‘n Fellow zijn bijvoorbeeld twee voorbeelden van wereldberoemde duo’s, hoewel de eerste bij een wat groter publiek bekend is. Vorig jaar vierden Friend ‘n Fellow hun 25 jarig jubileum met de release van het album “Silver Live”.

Friend ’n Fellow bestaat uit de gitarist Thomas Fellow en zangeres Constanze Friend. Naast gitaarvirtuoos is de in Leipzig geboren Professor Thomas Fellow ook gitaarleraar aan de ‘Hochschule für Musik’ in Dresden waar hij les geeft op akoestische gitaar (klassiek, world, jazz en pop). Ook is hij componist van o.a. filmmuziek en auteur van de FELLOW GUITAR MUSIC COLLECTION, een reeks studieboeken voor akoestische gitaar.


Friend ’n Fellow heeft in haar 25 jarige bestaan aardig wat fans weten te maken waaronder o.a. Ray Charles, Al Jarreau, Marianne Faithful, Keb 'Mo en Luther Allison. Laatstgenoemnde was vanaf 1997 tevens hun mentor gedurende hun Europese tour in 1997.
De muziek is een combinatie van soul, blues en jazz, maar dan met slechts één akoestische gitaar en de warme soulstem van Constanze Friend en wordt op een zeer expressive en dynamische wijze ten gehore gebracht.

Hier is een live-uitvoering van het nummer Train of Tears te horen en te zien. Het album “Silver Live” waar dit nummer ook op staat vind je bij Spotify, net zoals alle andere studio albums die tot nu toe zijn uitgebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten