zondag 21 mei 2017

The Christians

Words (Colour – 1990)

Veel zoetsappiger dan dit zal het niet worden. Althans, luisterend naar het nummer Words van de Britse band The Christians. En toch vind ik het een prachtig nummer.
The Christians was een band uit Liverpool die in de jaren tachtig opgericht werd door de drie broers Garry, Russell en Roger Christian.
In 1987 brachten zij hun titelloze debuutalbum uit met daarop de twee grote hits Forgotten Town en Ideal World.
Dit debuutalbum was uiterst succesvol, in Engeland werd dit beloond met dubbel-platinum. De tournee die volgde was volledig uitverkocht, niet alleen in Engeland maar ook in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Het tweede album (Colour) werd in 1990 uitgebracht. Hierop stond het schitterende nummer Words wat ook een enorme hit werd. Na het derde album werd er al een “Best Of…” uitgebracht met daarop alle hits en twee nieuwe nummers.
Tot 2000 was het rondom The Christians behoorlijk stil. Er verschenen geen nieuwe albums meer, maar de band bestond nog wel. Vanaf begin 2000 werden er weer nieuwe optredens gegeven in een kleinschalige akoestische setting. Van deze optredens zijn er ook een aantal live cd’s verschenen. Persoonlijk vind ik deze op zijn minst niet geweldig…


In 2012 was het 25 jaar geleden dat hun eerste album uitgebracht werd. Dit werd gevierd met een nieuw studioalbum (Speed of Life) en heruitgaven van de eerste twee albums in een DE LUXE versie. In Nederland is de band buiten deze twee albums nooit zo populair geweest, in Frankrijk, Duitsland en Spanje des te meer. Liefhebbers van commerciële soul-pop achtige nummers zullen deze muziek absoluut kunnen waarderen, ik houd het bij slechts een nummer.  

Words vind ik een juweeltje, een Guilty Pleasure noemen ze dat ook wel. Uiteraard is dit nummer hier te beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten