donderdag 9 maart 2017

Shiloh

God Is Where You Find Him (Shiloh – 1970)

Een aantal berichten terug was de relatie te lezen tussen de James Gang en de Eagles. Dit ging met name over hoe Joe Walsch bij de Eagles terecht kwam.
Wanneer je je verder gaat verdiepen in de Eagles, kom je uiteraard ook terecht bij Don Henley. Voordat hij bij de Eagles ging drummen speelde hij in Texas in de band Shiloh. Nadat Henley eerst een tijdje trombone in een dixieland bandje had gespeeld, richtte hij ergens in de eerste helft van de jaren zestig met schoolvriend Richard Bowden de band Four Speeds op.
In 1964 werd de naam veranderd in Felicity, om in 1969 opnieuw weer veranderd te worden naar Shiloh. De band bestond toen uit drummer/zanger Don Henley, bassist Michael Bowden (Richard's neef), toetsenist Jim Ed Norman, Dobro/steel gitarist Al Perkins en lead gitarist Richard Bowden.

In 1969 kwamen ze per toeval de Texaan Kenny Rogers tegen die behoorlijk geïnteresseerd was in de band. Hij raadde ze aan om te verhuizen naar Los Angeles en gaf ze tips om een platencontract te scoren.
De tips werkten en de band bracht in 1970 hun debuutalbum (geproduceerd door Rogers) en de single Jennifer (O' My Lady) uit. Helaas werd de band nauwelijks gepromoot en succes bleef uit. Niet lang daarna in 1971 hield Shiloh op te bestaan, o.a. vanwege onenigheid tussen Don Henley en Richard Bowden.


Al Perkins vertrok vervolgens naar The Flying Burrito Brothers en Don Henley werd samen met de broers Bowden gevraagd om in de begeleidingsband van Linda Ronstadt te gaan spelen. Hier ontmoette hij Glenn Frey. Beide heren besloten na enige tijd om zelf een band op te richten met Randy Meisner en Bernie Leadon die ook in de begeleidingsband van Linda Ronstadt hadden gespeeld. Vanaf dat moment waren de Eagles een feit.

Hier is het door Don Henley geschreven God Is Where You Find Him te horen wat naast het debuutalbum ook op de Leo Blokhuis cd box “Sound of the Westcoast” te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten