zaterdag 10 december 2016

C P R

Little Blind Fish (C P R - 1998)

Wanneer je het over David Crosby hebt, denk je natuurlijk meteen aan Crosby, Stills, Nash & Young, The Byrds en de soloalbums van deze beroemde muzikant. Minder snel denk je aan C P R, de band die van 1998 t/m 2004 bestond en waar Crosby de zanger van was.
De band werd opgericht door sessie gitarist Jeff Pevar die samen met Marc Cohn in 1992 een aantal voorprogramma’s verzorgde bij concerten van Crosby, Stills and Nash.
Pevar had in de jaren daarvoor regelmatig samengewerkt met artiesten en bands als Ray Charles, James Taylor, Rickie Lee Jones, Joe Cocker en Jefferson Starship.

Crosby en Nash waren behoorlijk onder de indruk van Pevar’s gitaarspel en nodigden hem uit om samen een trio te vormen. Dit trio heeft een slechts aantal jaren bestaan.
C P R werd in 1997 gecompleteerd met James Raymond, de biologische zoon van Crosby. Crosby had tot kort daarvoor zijn zoon nog nooit gezien en wist zodoende ook niet dat Raymond een zeer getalenteerde toetsenist was. Al in 1996 huurde hij zijn zoon in om samen op tournee te gaan. Uit deze periode stamt ook het eerst nummer van C P R, Morrison, wat het eerste nummer op het debuut album is.
Voor de gitaarpartijen nam Crosby weer contact op met Jeff Pevar en C P R was geboren.


Het eerste album wat de band uitbracht was de dubbel-live CD “Live at Cuesta College”, toen nog een trio. Pas later in 1998 trokken ze de GrooveMasters studio van Jackson Browne in om opnames te maken voor het debuutalbum.
Het derde album was wederom een live-album, opgenomen in het Wiltern Theatre in Los Angeles. Tijdens dit concert speelden Phil Collins and Graham Nash als gastmuzikant mee. In 2001 verscheen het tweede studio-album “Just Like Gravity” en drie jaar later stopte de band helaas. C P R wordt over het algemeen beschouwd als het beste wat Crosby op muzikaal gebied heeft gepresteerd na zijn solodebuut uit 1971.

Hier is het nummer Little Blind Fish te horen, een nummer wat ik met een van mijn huidige bands speel. Het is net zoals het eerder genoemde Morrison te vinden op het debuutalbum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten