dinsdag 13 december 2016

35007


Tsunami (Liquid - 2002)

35007 ("Loose") was een Eindhovense band die opgericht was door Drummer Jacco van Rooy en bassist Michel Boekhoudt van The Alabama Kids aan het einde van de jaren tachtig. De band speelde aanvankelijk psychedelische progressive rock/space-rock maar werd later omschreven als (instrumentale) stoner-rock.
Het debuutalbum “Especially For You" verscheen in 1994.
Nadat in 2001 zanger Eeuwout Baart de band had verlaten ging de band verder als instrumentale act, Jacco de Rooy had de band al verlaten na het titelloze album "35007”.

"Sea of Tranquillity" is het eerste volledig instrumentale album van 35007 en werd goed ontvangen. Hierna zouden nog twee instrumentale albums volgen.
De band stond vooral bekend om de indrukwekkende liveshows die aangevuld werden met visuele effecten van de bekende VJ Luk Sponselee.


Na de release van het album "Phase V" ging het helaas bergafwaarts met de band, gitarist Bertus Fridael startte een eigen band (Mother-Unit), drummer Sander Evers ging naar Gomer Pyle (en tegenwoordig Monomyth), Jacco van Rooy ging bij de Eindhovense band Suimasen en later bij het Noorse Motorpsycho spelen Tos Nieuwenhuizen ruilde 35007 in tegen Sunn O))). Toetsenist Marc Sponselee ging samen met zijn broer Luk experimentele elektronische muziek maken onder de naam Group Art Fou. Op 30 december 2012 overlijdt Marc aan de gevolgen van een longontsteking.
35007 was een bijzonder groep die zeker een mooi plekje verdient in de Nederlands popgeschiedenis.

Hier is het ruim 11 minuten durende nummer Tsunami te horen. Bij Spotify zijn alle albums te beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten