zaterdag 12 november 2016

The Knack

Baby Talks Dirty (...But the Little Girls Understand - 1979)

Jaren geleden (ergens in de jaren tachtig…) was ik op zoek naar een singletje van The Knack, maar de titel van het nummer wist ik niet. Tijdens een stedentripje naar Amsterdam kwam ik terecht bij Concerto waar ze een respectabele hoeveelheid tweedehands platen hadden staan. Hier vond ik een single van The Knack die ik uiteraard meteen kocht. Blij als een kind was ik dat ik ‘m had gevonden.
Het nummer waar ik naar op zoek was, is uiteraard My Sharona, afkomstig van het debuutalbum “Get the Knack” van The Knack. Van dit album, en van de single, zijn wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht.
The Knack was een band uit Los Angeles die simpele pop/rock speelde. Ze werden regelmatig vergeleken met de Beatles vanwege hun (gebrek aan…) imago. Muzikaal gezien kwamen ze echter meer in de buurt van de Kinks en The Who.
The Knack stond er bekend om dat ze geen interviews gaven. Maar helaas, hierdoor mistten ze wel de boot. Op het moment dat hun tweede album “...But the Little Girls Understand” uitkwam, had niemand meer interesse in The Knack. Er werd nog wel een derde album uitgebracht (“Round Trip”), maar kort na de release werd de band opgeheven wegens gebrek aan belangstelling.


Ruim 10 jaar later kwamen de leden weer bij elkaar voor een reünie. En ook mede dankzij een aantal soundtracks en compilatiealbums waar My Sharona op te vinden was, stond de band weer enigszins in de belangstelling.
In 1998 kwam de band voor een tweede keer weer bij elkaar voor een tweede reünie, maar nu met Terry Bozzio achter de drums. De band hoopte op een hernieuwde belangstelling bij een nieuwe generatie, maar helaas overleed frontman Doug Fieger in 2010.

Nog even over het singeltje wat ik gekocht had, dit bleek thuis niet hun grote hit My Sharona te zijn, maar hun andere hit Baby Talks Dirty. Ook een leuk nummer, maar niet wat het nummer waar ik naar op zoek was. Wat overigens later allemaal is goedgekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten