woensdag 2 november 2016

Michelle McAdorey

Run into me Now (Into Her Future – 2015)

De Canadese Michelle McAdorey begon haar muzikale carrière in Engeland in de vroege jaren tachtig toen ze achtergrondzangeres was bij Kirsty MacColl. In deze periode startte ze ook haar eerste band, een new-wave band onder de naam ‘Corect Spelling’. Ondanks dat de band redelijk succesvol werd deze kort na een de release van de eerste single al weer opgeheven.

McAdorey vertrok hierna terug naar Canada waar ze een nieuwe psychedelische country en
folkrockformatie ‘Crash Vegas’ oprichtte. Nadat deze band na drie albums ophield te bestaan in 1996 vanwege vanwege het faillissement van hun platenmaatschappij en het overlijden van manager Bill Graham duurde het vier jaar voordat ze weer van zich liet horen. In 2001 verscheen “Whirl”, haar eerste soloalbum. Eind 2015 verscheen na 10 jaar niets meer van haar gehoord te hebben het derde soloalbum “Into Her Future”.
Hoewel al haar albums absoluut de moeite van het luisteren meer dan waard zijn, kenmerkt het laatste album zich juist doordat het wat optimistischer is dan de voorgaande. Vrolijk wil ik het nog steeds niet noemen, meer in de zin van melancholischer en tekstueel een stuk minder droefgeestiger.


Het eerste nummer op “Into Her Future” is een typisch ‘meisje-met-gitaar’ nummer. Bij het tweede nummer Disappearing Things gaat het er (gelukkig) iets anders aan toe. Hier is een volwaardige band te horen in een lekker in het gehoor liggend uptempo nummer. Qua stem doet McAdorey mij in dit nummer af en toe denken aan Björk ten tijde van de Sugarcubes.
Michelle McAdorey is niet heel erg productief op het gebied van albums uitbrengen. Hoeft ook niet wat mij betreft. Liever een prachtalbum als dit na 10 jaar als elk jaar een matig album. Maar stiekem hoop ik dat dit album een net zo mooie opvolger krijgt… maar dan wel binnen een jaar of 2-3.

Voor de verandering, bij Youtube is weinig te vinden van dit album. Daarentegen bij Spotify is dit album, en haar debuutalbum wel te beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten