zondag 18 september 2016

Joyce Elaine Yuille

Follow the Sun (Welcome to my World – 2015)

Bij de release van haar debuutalbum werd Joyce Elaine Yuille door de pers omschreven als  een vrouwelijke uitvoering van Gregory Porter. Dit wekt natuurlijk wel een verwachting op, Gregory Porter is niet de minste en heeft al een aantal fantastische albums uitgebracht.
Het debuutalbum “Welcome To My World” van Joyce Elaine Yuille werd halverwege 2015 uitgebracht en heb ik leren kennen door een recensie
in een Duits audiotijdschrift wat zich richt op analoge HiFi.
Ook hier werd het album behoorlijk de hemel in geprezen.

Het eerste nummer van het album (Follow the Sun) is een heerlijk puur jazznummer en wordt gevolgd door Come With Me. Dit nummer ademt een geheel andere sfeer uit dan het voorgaande. Met name de blazersectie doet mij zelfs denken aan de ‘Long Hot Summer ” -klanken van The Style Council.
In eerste instantie vond ik het jammer dat het album meer pop/soul dan pure jazz werd, maar vanaf het derde nummer worden deze twee stijlen prachtig gecombineerd en is de vergelijking met Gregory Porter duidelijker aanwezig. Persoonlijk doet Yuille mij dan overigens meer aan Sade denken dan aan Gregory Porter…


“Welcome To My World” ben ik inmiddels steeds meer gaan waarderen en staat al maandenlang bij mijn favorieten in Spotify. Het zal me verbazen als we in de nabije toekomst niet meer van Joyce Elaine Yuille gaan horen. Ze zou in ieder geval niet misstaan op grote jazzfestivals als NSJ en Montreux.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten