zondag 22 mei 2016

Emitt Rhodes

If I Knew Then (Rainbow Ends – 2016)

Eens in de 43 jaar een plaat uitbrengen is ook regelmaat. Tenminste, als de volgende in 2059 verschijnt…
Emitt Rhodes bracht enige tijd geleden zijn nieuwe album uit, zijn laatste album (Farewell To Paradise) werd in 1973 uitgebracht.
De reden hiervoor is een wurgcontract dat hem verplichtte om elke zes maanden een nieuw album af te leveren.
Zelfs voor de meest produktieve
artiest is dit haast niet te doen. Voor Rhodes zeker niet, hij bespeelt alle intrumenten zelf en legt de lat erg hoog v.w.b. composities. Rhodes besloot om als muzikant de muziekindustrie vaarwel te zeggen en werd technicus bij Elektra Records.

Aan het eind van 2015, Rhodes is inmiddels 66, duikt hij toch weer de studio in om samen met een aantal bekende muzikanten waaronder Aimee Mann en Susanna Hoffs “Rainbow Ends“, de opvolger van Farewell To Paradise op te nemen.


Wat meteen opvalt is het hoge niveau van de songs. Rhodes bewijst hiermee niet zomaar de eerste de beste singer/songwriter te zijn. De songs zijn niet meer te vergelijken met zijn eerdere platen waar overduidelijk invloeden van de Beatles te horen waren. Het zijn stuk voor stuk gevoelige songs met diepgang, waar je bij elke luisterbeurt weer iets nieuws in blijft ontdekken. Prachtig, deze plaat gaat zeker terechtkomen in mijn top 10 van 2016!

Hier is If I Knew Then, het tweede nummer van "Rainbow Ends" te horen, het complete album is te beluisteren bij Spotify.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten