zondag 3 april 2016

The Excitements

That's What You Got (Sometimes Too Much Ain’t Enough – 2013)

Juist wanneer je ervan overtuigd bent dat muziek uit de DapTones-stal lekker retro klinkt, kom je in aanraking met The Excitements… Of ze het kunstje hebben afgekeken van Sharon Jones and the Dap Kings, geen idee, maar dit klinkt zo ongelofelijk authentiek dat het haast niet te geloven is dat dit een redelijk kersverse band, notabene uit Barcelona, is.


The Excitements spelen muziek die doet denken aan.., nee, het is bijna een akelig exacte kopie van de muziek die we kennen uit de jaren 60 van Ike & Tina Turner, Etta James en het vroege werk van James Brown. Deze soulband werd opgericht in 2010 in Barcelona en was binnen een mum van tijd razend populair in eigen land. Binnen een paar jaar draaiden ze al mee in de absolute top binnen dit genre, en zochten de bekende podia op in Frankrijk, Duitsland, Italië en België.

De zeskoppige band wordt aangevoerd door de in Mozambique geboren zangeres Koko Jean Davis waarbij Davis doet sterk denken aan een Tina Turner (zonder een kopie te zijn), niet alleen vanwege haar zangkunsten, maar ook haar energie die ze op het podium uitstraalt en haar danspasjes. Samen weten ze tijdens optredens het publiek zodanig op te zwepen dat zelfs de koelste kikkers niet meer stil kunnen blijven staan.


The Excitements laten prima horen hoe lekker soul en R&B uit zuid-Europa kan klinken en dat deze stijl op dit niveau zeker niet voorbehouden is aan Amerikaanse bands.
Hier is het nummer That's What You Got te horen van het album “Sometimes Too Much Ain’t Enough” uit 2013.
 Het complete album is te beluisteren bij Spotify.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten