zondag 24 april 2016

Kami Thompson

Little Boy Blue (Love Lies – 2011)

Kamila (Kami) Thompson is een singer-/songwriter die tot op heden slechts een album heeft uitgebracht, maar wel veelvuldig te horen is bij ander artiesten. Thompson heeft o.a. met Bonny Prince Billy in Australië en New Zealand, Teddy Thompson & Sean Lennon verschillende podia
gedeeld en de Wainwright Family's Christmas show at Carnegie Hall.
Ook was zij een van de ‘performing artists’ tijdens Hal Willner's "Came So Far for Beauty" Leonard Cohen tribute in Dublin.

In 2010 bracht zij op 27 jarige leeftijd haar eerste EP “Bad Mariage” uit, haar debuutalbum “Love Lies” verscheen een jaar later. Dit debuutalbum doet een beetje denken aan de muziek van Amy MacDonald, maar dan iets minder gericht op hitnoteringen.

Thompson heeft de muziek van haar geboorte met de paplepel ingegoten gekregen, haar 7 jaar oudere broer is singer-/songwriter Teddy Thompson en haar vader en moeder zijn Richard en Linda Thompson. Richard Thompson is bekend als de oprichter van de legendarische Britse folkband Fairport Convention.


Kami is getrouwd met James Walbourne, waarmee ze samen de band “The Rails” vormt. Hiermee heeft ze in 2014 het eerste album “Fair Warning“ uitgebracht bij Island Records op het legendarische Pink Label.
Hier is het eerste nummer van haar soloalbum te horen, het nummer Little Boy Blue . Persoonlijk vind ik het jammer dat er nog steeds geen opvolger van dit mooie album is verschenen. Het complete album is te vinden bij Spotify.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten