zaterdag 9 april 2016

Esther Bertram

Alchemy of the Heart (Alchemy Of The Heart – 2007)

Enkele jaren geleden kocht ik eens een partijtje cd’s met daarin bekende, maar ook voor mij een aantal onbekende artiesten. Een van deze onbekende was de cd ‘Alchemy of the Heart’ van Esther Bertram. In eerste instantie vond ik deze cd best wel tegenvallen en heb ‘m een periode niet meer gedraaid. Maar, een aantal maanden geleden, kwam ik deze cd weer eens tegen en besloot ‘m toch maar weer eens op zetten.
Sindsdien vindt hij met enige regelmaat weer zijn weg naar de cd-speler.

Esther Bertram is een Australische componist/producer/singer-songwriter die vooral in de folk-scene en worldmusic actief is. Al van kinds af aan, toen ze pas zes jaar was, is ze bezig met muziek. Naast de basisschool, zat ze ook op de ‘Canberra School of Music’. Na haar High School periode behaalde ze een diploma in componeren aan het ‘Central Queensland’s Conservatorium of Music’. Daarna vervolgde ze haar studie ‘Composition’ aan de ‘Southern Cross University’ in Lismore waarna ze diverse conservatoriumprijzen won.


In 2001 vertrok ze naar Berlijn om daar een korte periode te toeren met het elektronische duo Pixiefish. Aan het eind van dat jaar sloot ze zich aan bij de band Dissidenten waarmee ze 3 jaar lang intensief toerde. In deze periode ontmoette ze Marlon Klein, producer van o.a. Gary Wright, George Harrison & Angelique Kidjo. Klein wilde graag met haar samenwerken en produceerde haar eerste twee albums, “Urban Angel” (2004) en “Alchemy of the Heart” (2007).

Van dit tweede solo-album is hier het titelnummer Alchemy Of The Heart te horen. Het complete album vind je bij Spotify.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten