zondag 14 februari 2016

Pretenders

Never do That (Packed! – 1990)
   
Er zijn een paar bands die ik al sinds hun allereerste hit in Nederland volg. Een daarvan is de Pretenders, de bekende Britse band met als stralend middelpunt de Amerikaanse zangeres, gitarist en songwriter Chrissie Hynde. Hun allereerste hit in Nederland was het overbekende
Brass in Pocket.
In de beginperiode was de band nog behoorlijk beïnvloed door de punk/rock scene van eind jaren zeventig/begin jaren tachtig, maar na verloop van tijd speelde de Pretenders hoofdzakelijk behoorlijk op de Top 40 gerichte pop/rocksongs zoals Don't Get me Wrong (1986) en Hymn to Her (1987),
beide van het album “Get Close” uit 1987. In deze periode heb ik de band zelf nog een live gezien op 11 juli 1987 in het voorprogramma van U2 in de Kuip.
Maar zoals bij vele bands, ook hier kwam een eind aan. Deze hits zorgden uiteraard wel voor veel airplay, maar op de albums waarop deze nummers te vinden staan zoveel mooiere nummers.

Na deze grote successen werd het behoorlijk stil rondom deze band. In 1990 werd het album Packed! uitgebracht maar ondanks dat dit toch een schitterend album is was het een regelrechte flop. Pas vier jaar daarna liet de band weer wat van zich horen met het behoorlijk commerciele album “Last of the Independents” waarop wederom een grote hit op te vinden is (I'll Stand By You).
De daaropvolgende albums zijn de minst bekende, maar zeker niet niet de minst interessante! Het live-album “The Isle of View” uit 1995 is een van mijn favoriete albums van de Pretenders.


Wederom na een pauze van vier jaar kwam er weer een nieuw studioalbum uit. “Viva el Amor” is weer een album waarop knappe, zeer goed in het gehoor liggende nummers te horen zijn. In Nederland is hier absoluut geen aandacht meer aan besteed. Ook niet aan zijn opvolger, en tevens voorlopig (?) laatste studioalbum “Loose Screw”

Hier is het nummer Never do That te horen van het geflopte album “Packed!”, wat misschien wel het leukste  studioalbum van de Pretenders is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten