woensdag 3 februari 2016

Dillinger

Cokane in My Brain (CB200 – 1977)

Meestal plaats ik hier voor de meesten, redelijk onbekende muziek. Deze keer niet, dit nummer kent waarschijnlijk iedereen.
Cokane in My Brain was in 1977 een hit van Dillinger. Dit was de artiestennaam van Lester Bullock, een reggae artiest uit Kingston, Jamaica. Voor zover ik weet valt dit nummer in de categorie ‘One Hit Wonders’, een eendagsvlieg. Ik kan me namelijk niet herinneren dat Dillinger nog een tweede hit heeft gehad.

Bullock hing begin jaren zeventig rond bij de plaatselijke DJ. In 1971 kreeg hij een baantje als DJ bij ‘the Prince Jackie and El Paso sound systems’ waar hij onder de artiestennaam Dennis Alcapone Jr. de bevolking wist te vermaken. Als DJ kwam hij regelmatig in aanraking met diverse platenproducers, waaronder Lee "Scratch" Perry. Die adviseerde hem om zijn naam te veranderen in Dillinger, naar de beruchte gangster John Dillinger.


Vanaf 1974 startte Dillinger met het opnemen van platen voor diverse producers waaronder Joseph Hoo Kim. Deze producer was ook degene die achter de bekende dance-classic Do It Any Way You Wanna van “the People's Choice” zat.
Onder toezicht van Joseph Hoo Kim nam Dillinger in 1976 het album "CB 200" op, waarop het nummer Cokane in My Brain staat. Dit werd een wereldwijde hit, maar alleen in Nederland bereikte het nummer een 1e plaats.
Dillinger heeft nog veel meer albums uitgebracht (meer als 25!), maar tot op heden is dit nummer zijn enige hit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten