zaterdag 2 januari 2016

Dave Matthews Band

The Space Between (Everyday - 2001)

De Dave Matthews Band is band uit de Verenigde Staten die al sinds 1991 ongelofelijk populair is, maar in Europa nauwelijks hits hebben weten te scoren. In de afgelopen 20 jaar heeft de band al zo’n 36 miljoen platen weten te verkopen.

De band is opgericht door zanger/gitarist Dave Matthews die in 1991 in Charlottesville (Virginia) een aantal muzikanten uit de plaatselijke jazz-scene uitnodigde voor de opnames van een demo. Tussen deze muzikanten klikte het echter zo goed dat er besloten werd om bij elkaar te blijven en een echte band op te richten.
Het debuutalbum uit 1993 was meteen ook een live-album (“Remember Two Things”). Dat de band bekend staat om hun uitmuntende live performances is al goed op dit album te horen. Ondanks dat “Remember Two Things” op een klein platenlabel uitgebracht en dat de band nog alleen maar in de omgeving van Charlottesville bekend was, werd het album beloond met een gouden status.
In 1994 verscheen het eerste debuut studioalbum “Under the Table and Dreaming”. Na deze release volgde een uitgebreide Amerikaanse tournee waardoor ze landelijke bekendheid kregen en een aantal optredens in Europa. Het album verkocht uitstekend, na een jaar waren er meer dan 4 miljoen exemplaren van verkocht en goed voor vier maal platina.


De DMB heeft er nooit problemen van gemaakt dat fans voor prive gebruik de concerten opnamen, maar om ze een goed alternatief te bieden voor de vele bootlegs die inmiddels in omloop waren, brachten ze in 1997 een live dubbelalbum “Live at Red Rocks “ uit.
Begin 2001 verscheen het nieuwe studioalbum “Everyday”. Op dit album staat het nummer The Space Between wat in 2002 in Nederland een redelijk grote hit werd. Dit is het nummer wat ook hier te beluisteren is. Het complete album staat op Spotify.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten