woensdag 9 september 2015

Chicago

Devil’s Sweet (VII – 1974)

Chicago is een groep die ik altijd links hebben laten liggen. Waarom? Ik denk vanwege dat bekende zoetsappige nummer van het album "Chicago X". Een tijd geleden ben ik er dankzij een vriend achtergekomen dat dat niet helemaal terecht was.
Toen ik een keer op bezoek was stond er een plaat op die ik nog niet kende. De muziek beviel me wel. Het hikte tegen de jazz/fusion aan, was instrumentaal en klonk verdomd lekker. Later kwam ik er achter dat dit het album "Chicago VII" was. De dag erna heb ik het complete album zitten luisteren en heb m’n mening over Chicago toch enigszins bij moeten stellen.

Met dit album werd ook meteen een belangrijk tijdperk afgesloten van Chicago. Na dit album zou er de bekende tranentrekker van Chicago uitgebracht worden. Ik noem geen titel, maar iedereen weet denk ik wel welk nummer ik bedoel.
Omdat de eerste schijf de meest interessante van de twee is, is hier het ruim 10 minuten durende nummer Devil’s Sweet te horen, het tweede nummer van kant 1. Het complete album is bij Spotify te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten