woensdag 22 juli 2015

Slowly Rolling Camera

Riga (Into the Shadow – 2014)

Vraag me niet waar ik deze band voor het eerst heb gehoord, ik zou het echt niet meer weten. Wat ik wel weet is dat ik na het luisteren van het titelloze debuutalbum van de Britse band Slowly Rolling Camera aangenaam verrast was door de unieke sound van deze band.
Slowly Rolling Camera laat zich het beste omschrijven als ‘Portishead meets John Coltrane’, triphop meets jazz dus, een combinatie die een heerlijke relaxte sfeer opwekt.
De band noemt zelf Portishead en The Cinematic Orchestra als grootste voorbeelden.

De kern van de band bestaat uit componist/toetsenist Dave Stapleton, zangeres Dionne Bennett, drummer Elliott Bennett en Deri Roberts op allerlei elektronica, maar op het debuutalbum wordt de band aangevuld met saxofonist Mark Lockheart, (contra-) bassist Jasper Hoiby en trompettist Neil Yates. De vier kernleden kennen elkaar al ruim 10 jaar en hebben ook al regelmatig met elkaar samen gespeeld in diverse jazz, funk en soulformaties, maar sinds 2012 spelen zij samen onder de naam Slowly Rolling Camera.
Deze kern vormt eigenlijk een elektronisch kwartet, de gastmuzikanten zorgen juist voor een meer akoestische sound.


Dankzij de mix van elektropop/triphop en jazz, samen met de akoestische instrumenten staan er op het debuutalbum zeer spannende en aantrekkelijke nummers. Een absolute aanrader voor liefhebbers van Portishead en niet vies zijn van een stukje jazz!

Het complete album is bij Spotify te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten