zondag 12 juli 2015

Grayson Capps

Get Back Up (If You Knew My Mind – 2005)

Grayson Capps is ook een van de artiesten die ik heb leren kennen dankzij een uitverkoopbak bij een grote elektronicaketen. Het album wat ik toen voor een paar euro kocht was Rott 'n' Roll uit 2008, het vierde album van deze Amerikaanse singer/songwriter.
Dit album vond ik dermate goed, dat ik ook benieuwd was naar de overige platen van hem. Dankzij Spotify is dat gelukkig niet zo moeilijk. Met name Capps’ eerste album “If You Knew My Mind” uit 2005 bleek een schitterend album te zijn.

Dit eerste album is deels een soundtrack. Tenminste, zes nummers van dit album in een film uit 2004 (A Love Song for Bobby Long), een film naar de roman ‘Off Magazine Street’ die door zijn vader Ronald Everett Capps geschreven werd. Van deze film is ook een officiële soundtrack uitgekomen, maar hier zijn slechts drie nummers te horen, mocht je de muziek van deze film dus in je bezit willen hebben, je kunt beter het debuutalbum van Capps aanschaffen.

Dit jaar is het tien jaar geleden dat Capps zijn debuutalbum uitbracht. Om dit te vieren werd het album tijdens de Record Store Day opnieuw uitgebracht, maar dan op vinyl met o.a. drie bonus tracks.

Het complete album is bij Spotify te beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten