zaterdag 27 juni 2015

Lisa Bassenge

Nur Fort (Nur Fort – 2011)

Met enige regelmaat lees ik ook wel eens Duitse Hifi tijdschriften. Onze oosterburen hebben toch wel een andere kijk op Hifi, ik mag dat wel. En je houd zo ook een beetje je (technisch) Duits bij.
 Naast alle recensies over nieuwe apparatuur staan in deze tijdschriften ook meestal wel een aantal cd recensies in. Hier wordt zo af en toe ook aandacht besteed aan, voor Nederlanders, onbekende Duitse artiesten. In het verleden heb ik op deze manier ook al eens Dota ontdekt, een Berlijnse singer-songwriter.


Lisa Bassenge is net zoals Dota, een Berlijnse zangeres. In Nederland mag zij dan misschien niet bekend zijn, in Duitsland staat zij bekend als "the jazz voice of Berlin" die in haar muziek vaak elementen uit de blues, chanson en popmuziek verwerkt. Toch heeft ze met het 'Lisa-Bassenge-Trio', met Electro-Band 'Micatone' en met haar Project ‘Nylon’ al door heel Europa opgetreden. Bassist Paul Kleber is hierin haar vaste begeleider en is betrokken geweest bij bijna al haar muzikale projecten.


Niet alle albums van Bassenge zijn in het Duits gezongen, maar het meeste wel. Gelukkig maar, luisterend naar het album “Three” van het 'Lisa-Bassenge-Trio' kan ik alleen maar concluderen dat de Duitstalige nummers mij toch net iets meer kunnen boeien dan de Engelstalige, deze komen wat ‘gewoontjes’ over. De Duitse taal geeft net even dat kleine beetje extra ‘schwung’ wat haar muziek zo uniek maakt.

Het complete album is bij Spotify te vinden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten