donderdag 28 mei 2015

University of Errors

Rich Men Eat My Voice (Ugly Music For Monica – 2003)

University of Errors is een van Daevid Allen’s projecten naast GONG, ontstaan in San Fransisco in 1998. Allen speelde daar na een Amerikaanse toernee een aantal keer mee tijdens jamsessies samen met muzikanten collectief Mushroom die zichzelf omschrijven als ‘a diverse and eclectic blend of jazz, space rock, R&B, electronic, ambient, Krautrock and folk music’.
De goede relatie tussen Allen en de muzikanten van Mushroom resulteerde uiteindelijk in een niet geplande opname van het eerste album “'Money Doesn´t Make It” uit 1999 en tweede album in 2001 (“e²x10=tenure”).

Na deze twee albums verlieten twee Mushroom leden de band om zich weer te concentreren op Mushroom. Een van de muzikanten die de band kwam versterken was drummer Jason Mills. Mills is te horen op diverse live opnames die in die periode gemaakt zijn en uitgebracht zijn op het livealbum “Go Forth and Errorize!!!” (later uitgebracht als as “Live in Chicago, deel van Daevid Allen’s Bananamoon Obscura serie)”en diverse CDRs die tijdens optredens en via de website van GONG verkocht werden. In 2003 werd het derde album “Ugly Music For Monica” uitgebracht.


Het vierde en tevens laatste studioalbum wat de band uitbracht was het album “Jet Propelled Photographs”, een remake van de allereerste opnames van Soft Machine uit de tijd dat Daevid Allen daar deel van uitmaakte. Qua stijl wijkt dit album wel iets af van de drie voorgaande albums, vanzelfsprekend is de invloed van Soft Machine hier duidelijk aanwezig.

In 2006 trad de band op tijdens de Gong Unconventional in de Melkweg in Amsterdam. Dit concert werd in zijn geheel gefilmd en uitgebracht op DVD.
Het nummer wat hier te horen is, is Rich Men Eat My Voice, het vierde nummer van “Ugly Music For Monica”, een nummer waar met enige fantasie ook nog wel invloeden van Frank Black/The Pixies in te ontdekken zijn.

Het complete album is bij Spotify te beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten