zaterdag 23 mei 2015

The Motors

Airport (Approved By – 1978)

Je zou het niet zeggen als je het nummer Airport beluisterd, maar The Motors was een Britse pubrock-/punkband. Deze Londense band, die naar mijn mening een van de leukste jaren zeventig hits gemaakt, is ontstaan uit de band Duck Deluxe.
Nick Garvey vormde na het verlaten van deze band in 1975 een nieuwe band op genaamd The Snakes. Nadat deze na een korte periode werd opgeheven werd op aandringen van van manager Richard Ogden contact gezocht met ex- Duck Deluxe Andy McMaster met het doel een nieuwe band op te richten. Met deze nieuwe band (“The Motors”) werden in 1977 enkele demo’s opgenomen.

Het eerste live optreden van The Motors was in maart 1977 in de befaamde Marquee Club in Londen. Na een paar maanden gaf gitarist te kennen dat hij de band wilde verlaten en werd opgevolgd door Bram Tchaikovsky. De band bestond nu uit Garvey/McMaster/Tchaikovsky/Slaughter. In deze samenstelling nam de band twee albums op (“The Motors” in 1977 en “Approved By The Motors” in 1978), maar echt succesvol waren ze niet. Luisterend naar het tweede album is dat ook misschien wel voor te stellen. Er staan een aantal (melodieuze) nummers zoals Airport op, maar de meeste nummers zijn punky pubrocksongs. Stuk voor stuk leuke nummers voor in een pub, maar je scoort er geen hits mee. Over het algemeen is het album te wisselvallig. Vleesch noch visch in goed Nederlandsch.


Het bekendste nummer van The Motors is het nummer Airport dat een grote hit werd in het Verenigd Koninkrijk, maar ook daarbuiten.
Na het opstappen van Tchaikovsky en Slaughter in 1978 werd er met twee nieuwe leden nog een derde album opgenomen, maar nadat het album gereleased was, werd het erg stil rondom The Motors. In 1982 werd de band officieel opgeheven.

Het complete album is bij Spotify te beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten