woensdag 20 mei 2015

Kangaroo Moon

Market Space (Between Two Worlds – 2002)

In november 2006 vond de Gong Unconvention 2006 plaats, een driedaags evenement rondom de legendarische band Gong. Gedurende deze dagen speelden er diverse bands die op een of andere manier iets te maken hadden, of een relatie hadden met Gong. Een van die bands was de uit Australië en Verenigd Koninkrijk afkomstige band Kangaroo Moon. Nagenoeg all bands en artiesten die toen optraden kende ik wel, behalve deze band. En samen met mij nog vele anderen.

In Nederland is Kangaroo Moon nagenoeg onbekend. In 1997 hebben ze opgetreden tijdens het Oerol fesival op Terschelling. Voor zover bekend bij mij, is dit het enige optreden in Nederland wat zij, buiten de Gong Unconvention 2006, in Nederland gegeven hebben.

Kangaroo Moon is de band rondom Mark Robson, zanger, toetsenist en didgeridoo bespeler (didgeridooïst?).  Sinds 2012 heeft de band een redelijk constante bezetting waarbij David Williams (mandoline, bouzouki, gitaar, zang) and Elliet Mackrell (viool, didgeridoo,  trompet, zang) originele leden zijn, maar er wordt nog steeds, afhankelijk waar de band op dat moment speelt (Europa of Australië) met diverse kleurrijke gastmuzikanten gewerkt.
De muziekstijl laat zich moeilijk omschrijven, mede bepaald door de lokatie van waaruit de band op dat moment werkt, is het is een geheel eigen mix van folk (Keltic & Aboriginal), progressive rock, psychedelica, world etc. zonder een allegaartje te worden.

Kangaroo Moon is een echte live-band. De studioalbums zijn stuk voor stuk prachtige platen, maar om optimaal van de muziek en, nog veel belangrijker, de aparte sfeer genieten die Kangaroo Moon weet neer te zetten, zit er maar één ding op en dat is naar een optreden gaan. Zoals gezegd, in Nederland zal dat niet makkelijk lukken, maar de band toert ongelofelijk veel, zowel door heel Europa als op andere exotische plaatsen.


De muziek die hier te horen is, is het nummer Market Space waar Keltische, Australische en Spaanse folk invloeden in te horen zijn i.c.m. een psychedelisch sausje.
Om een idee te geven hoe het tijdens een live concert er aan toe gaat is hier ook een fragment van het Glastonbury 2014 festival te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten