zondag 24 mei 2015

Fink

Perfect Darkness (Perfect Darkness – 2011)

In 2007 bracht Fin Greenall zijn eerste album uit onder de artiestennaam Fink. Voor die tijd was hij al geruime tijd actief als DJ en als producer van o.a. Amy Winehouse. Zijn allereerste album kwam al in 1995 uit onder de naam EVA, een album met techno muziek wat hij samen met Lee Jones (alias Hefner) maakte. Later volgden er nog meer albums onder de namen Sideshow en Fink. Onder deze laatste naam bracht hij in 2000 het album “Fresh Produce” uit op Ninja Tune Records, het dancelabel van Matt Black en Jonathan Moore van de band Coldcut.

Na een tijdje besloot Fink het roer om te gooien en besloot een album te maken met totaal andere muziek waarop hij ook zelf gitaar speelde. Dit leidde in 2006 tot het album Biscuits for Breakfast, een album dat met minimale middelen werd opgenomen.
In 2011 bracht Fink zijn derde ‘singer-songwriter’ album “Distance and Time” uit, een indringend en sferisch album, perfect voor een donkere herfstachtige avond. Mooie (semi-) akoestische pareltjes worden afgewisseld met piano en elektronische drums die de sombere sfeer die over het algemeen heerst proberen te doorbreken.


“Perfect Darkness” was voor mij mijn eerste kennismaking met Fink en staat in mijn lijst van beste albums van 2011, en wordt nog steeds regelmatig gedraaid. Opvallend is ook, en niet alleen bij dit Fink album, dat de geluidskwaliteit meer dan gemiddeld is en veel beter is dan het gemiddelde popalbum. Gelukkig dat er nog steeds artiesten zijn die hier serieus aandacht aan schenken.

Hier is nu de titelsong van het album te horen, wat mij betreft een van de mooiere nummers van het album. Het complete album is bij Spotify te beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten