woensdag 13 mei 2015

Cam Penner

Thirteen (Trouble and Mercy - 2009)

De cd "Trouble & Mercy" van Cam Penner ben ik een aantal jaren geleden tegengekomen in de uitverkoopbakken van de Mediamarkt.
Ik kende Penner nog niet, maar uit ervaring wist ik dat er in deze bakken vaak cd’s te vinden waren van nog onbekende, maar zeker niet de minste artiesten. Ik heb er dan ook menig maal een stapel cd’s staan te beluisteren en die voor een paar euro’s per stuk mee te nemen.

Cam Penner is een Canadese singer/songwriter op zijn 19e naar de Verenigde Staten verhuisde om...
daar te gaan werken in een gaarkeuken en diverse opvangcentra alwaar hij steun aan daklozen en drop-outs van de samenleving verleende. Vaak bestond deze steun enkel uit het luisteren naar de verhalen en problemen van zwervers. Deze verhalen verwerkte Penner tot songteksten en zette deze op muziek. Zijn muziek is dan ook een weerspiegeling van het harde leven op straat. Verwacht bij Penner dan dus ook geen vrolijke teksten.


Muzikaal gezien is het vrij sober. Er spelen wel een aantal gastmuzikanten mee op "Trouble & Mercy", maar dat beperkt zich over het algemeen tot foot stomps of een knee slaps, met af en toe een aanvulling van gitaar, lap steel, banjo, viool, banjo en bas. Het resultaat is een goudeerlijke plaat die mensen doen beseffen dat het ‘normale leven’ zoals de meesten van ons hebben nog helemaal zo gek niet is en dat een dak boven je hoofd voor sommige mensen een luxe is.

Het complete album is bij Spotify te beluisteren:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten