zondag 10 mei 2015

Anna Phoebe

Rise Of The Warrior (Rise Of The Warrior – 2009)

De eerste keer dat ik kennismaakte met Anna Phoebe was tijdens een optreden van de Londense formatie Oi Va Voi in de Oosterpoort in Groningen. Er speelde toen een violiste mee die mij nogal opviel met haar virtuoze vioolspel. Nadere inspectie in Google leverde op dat dit een gastmuzikante was en dat zij Anna Phoebe heette.

Phoebe is een een Duitse violiste, woonachtig in Londen en is thuis in allerlei muziekgenres zoals rock, folk, jazz, Keltisch en Oosters.
Voordat zij in 2006 haar eerste soloalbum opnam had zij als studiomuzikante al samengewerkt met artiesten als Rimes, George Michael en P. Diddy. Daarnaast was zij regelmatig te zijn op tv bij Top of the Pops, MTV en The Michael Parkinson Show en was ze te vinden op het podium bij grote muziekfestivals zoals Glastonbury Festival en The Big Chill.


Sinds 2007 staat Phoebe regelmatig op het podium met Jethro Tull.
Haar tweede album “Rise Of The Warrior “ nam zij op in 2008 samen met drummer Koen Herfst (After Forever, Epica, Xenobia), gitarist Sander Gommans (After Forever) en basgitarist Johan van Stratum (Stream Of Passion). De meeste nummers op dit album schreef ze samen met toetsenist Joost van den Broek van After Forever.

Niet geheel onverwacht, op dit album staan voornamelijk vrij stevige nummers, zelf omschreef ze de stijl van dit album als "Rammstein meets Nightwish". De combinatie van heavy-metal met viool is een unieke, maar ook heel aparte ervaring en laat goed horen dat de viool niet alleen geschikt is voor klassiek en jazz.

Het complete album is bij Spotify te beluisteren:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten