vrijdag 24 april 2015

Theatre of Hate


Do you believe in the Westworld (Westworld – 1982)

Theatre of Hate was een Britse new-wave band die slechts twee jaar actief was (1980-1982).
De band werd opgericht door zanger/gitarist Kirk Brandon die met zijn nogal opvallende zangstijl het gezicht van de band was. Daarnaast bepaalde ook het gebruik van een saxofoon het kenmerkende geluid van Theatre of Hate.

De eerste single van de band was het nummer Original Sin die in november 1980 uitgebracht werd.
In 1982 werd de single Do you believe in the Westworld uitgebracht, wat de band ook bekendheid in Nederland opleverde. Dit nummer staat ook op “Westworld”, het enige studio album wat de band uitgebracht heeft. Dit album, wat in february 1982 uitgebracht werd, werd geproduceerd door Mick Jones van The Clash.

Groot liefhebber van de band was John Peel. Dit blijkt uit het feit dat de band in zijn korte bestaan drie Peel-Sessions opgenomen heeft. Eind 1982 besloot de band uit elkaar te gaan. Er verschenen nog wel een aantal live en studio albums met materiaal wat al eerder opgenomen was.


Kirk Brandon richtte eind 1982 ook een nieuwe band op, Spear of Destiny. In de beginperiode leek SoD qua stijl heel erg op Theatre of Hate en met name hun eerste album “Grapes of Wrath” kan nog beschouwd worden als een Theatre of Hate album, een groot deel van de nummers was al klaar voor de oprichting van SoD.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten