zaterdag 18 april 2015

Marla Glen

The Cost of Freedom (This is Marla Glen – 1993)

Als je regelmatig demo’s bezoekt van audiowinkels/importeurs/beurzen hoor je vaak dat daar dezelfde muziek wordt gedraaid. De opnamekwaliteit van deze muziek is over het algemeen dik in orde, maar de muziek zelf is vaak minder interessant. Maar heel af en toe zit er toch wel een pareltje tussen.
Een uitzondering hierop is namelijk het nummer The Cost of Freedom van de Amerikaanse zangeres Marla Glen, dochter van een blues gitarist en kleindochter van een gospel zangeres. Haar moeder had geen muzikale ambities, maar was wel bevriend met BB King.

Glen’s eerste muzikale prestatie leverde ze toen ze een jaar of 11 was, ze schreef toen het nummer Repertoire wat veel later, in 1996, op haar album "Love and Respect" verscheen.  Met dit nummer behaalde ze 3 gouden platen. Overigens, ook op haar album uit 1993 "This Is Marla Glen" staan nummers die ze al in haar tienerjaren schreef.

Met de eerste prijs die Glen behaalde (reis naar Frankrijk) bij een jam-sessie in New Oreans vertrok ze naar Noirt in Frankrijk en richtte daar de Marla Glen Band op. Met deze band nam ze haar debuut album "This Is Marla Glen" op. Dit album wat een lekker rhythm and blues & jazz album is, werd beloond met 2x goud en 2x platinum.

Het eerste wat opvalt bij het beluisteren van dit album, is haar ongelofelijk diepe, rokerige stem. In eerste verwacht je hier ook geen zangeres. Uitschieter op dit album is meteen het eerste nummer, The Cost of Freedom, een lekker groovy Rhytm & Blues nummer. De opnamekwaliteit is veel beter dan gemiddeld en is uitermate geschikt voor het testen van een (high-end) geluidssysteem zonder meteen een nietszeggend audiofiel tingel-tangel liedje te zijn.

Het complete album is bij Spotify te beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten