zaterdag 25 april 2015

Eléonor

Erros (Erros – 2014)

Eléonor is een project van de Belgische zangeres Elly Aerden.  Op haar debuut cd “Erros” staat een mooie mix van pop, tango, chanson en jazz, met teksten gezongen in het Latijn. Deze teksten zijn niet zelf geschreven, maar zijn al eeuwenoud. Eléonor heeft ‘slechts’ de teksten op muziek gezet.

Helemaal nieuw in de muziekwereld is Eléonor niet. Zo heeft zij klassieke zang aan de academie van Turnhout gestudeerd, geeft schoolconcerten en is actief bij diverse grote theaterprojecten.
Folkliefhebbers kennen de haar wellicht nog van voorgaande projecten zoals Mairan, Moralia, Folklove Orchestra, Amorroma.

Op “Erros” valt naast de Latijnse teksten ook het Arabische luitspel (ûd) van Karim Baggili, de accordeon van Anne Niepold en de kalimba (duimpiano). Deze enigszins afwijkende Instrumenten (althans, voor popmuziek) leveren een mooie klank die direct opvallen naast de ‘gangbare’ instrumenten zoals strijkinstrumenten, piano, bas en percussie.

De muziek ligt lekker in het gehoor, maar is weinig dynamisch en blijft een beetje op de vlakte. Hierdoor verdwijnt, onterecht, de muziek naar de achtergrond. Maar toch is deze cd zeer de moiete waard, al is het alleen al vanwege de prettig in het gehoor liggende composities en zeer mooi gezongen gezongen teksten.
Het titelstuk van het album is een van de uitschieters en is ook hier te horen.

Het complete album is bij Spotify te beluisteren:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten