woensdag 15 april 2015

Dave Kilminster

Circles (And The Truth Will Set You Free – 2014)

David Kilminster is een Britse gitarist wiens naam (nog) niet zo bekend in de oren zal klinken, maar toch een behoorlijke staat van van dienst heeft opgebouwd in de aflopen decenia.
In 1991, hij was op dat moment was hij nog werkzaam bij IBM, won hij de 'Guitarist of the Year' competitie het tijdschrift ‘Guitarist’. Niet veel later werd hij gevraagd om gitaarles te gaan geven bij het Guitar Institute in Acton (Londen) en werd hij betrokken bij het schrijven van examenmateriaal voor het Trinity College en Thames Valley University.
Het lesgeven beviel hem wel en enkele jaren later werkte hij bij de Academy of Contemporary Music in Guilford, bracht hij vele les DVD’s uit en schreef meer dan 200 artikelen voor het Guitar Techniques tijdschrift.

Naast het lesgeven werkt Kilminster ook veel samen met diverse bekende artiesten. Zo is hij in 2000 op tournee geweest met Keith Emerson, heeft hij samengewerkt met John Wetton (ex King Crimson), Ken Hensley (ex Uriah Heep), Qango (een Asia spin-off), The Nice en Carl Palmer. Maar waar hij in de laatste 10 jaar vooral bekend mee is geworden is zijn plek als sologitarist tijdens de “Dark Side of the Moon” tournee in 2006-2008 en de “The Wall Live 2010–2013” tournee van Roger Waters waar hij de plek van David Gilmour innam.


Na deze tour dook Kilminster de studio in om een nieuw solo-album op te nemen. Dit album, “And The Truth Will Set You Free” is in 2014 uitgebracht. Op dit album is een mix te horen van stevige (hard-) rock, afgewisseld met rustigere nummers zoals Casiopeia, Circles en het akoestische Save Me. Het gebruik van cello en altviool zorgt hier voor een mooie afwisseling en een klassiek sfeertje.

Het YouTube fragment geeft een aardige indruk van dit album, op Spotify is het complete album te horen. Van dit album heb ik het nummer Circles gekozen wat hier te beluisteren is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten