zaterdag 28 maart 2015

Xavier Rudd

Set me Free (Koonyum Sun – 2010)

Xavier Rudd is een Autralische Multi-instrumentalist en een graag geziene artiest op festivals in Australië, Noord Amerika en heel Europa, waaronder Lowlands en Rock Werchter.

Rudd is een een-mans band en bespeeld diverse instrumenten waaronder didgeridoo, gitaar stompbox, drums en mondharmonica. Rudd is erg begaan met spiritualiteit, humaniteit, natuur en de rechten van de Aboriginals. Dit is uiteraard ook in zijn intense en vrolijke teksten terug te vinden.

Muzikaal gezien bevindt Rudd zich tussen folk, roots, reggae, funk en rock. Op het album “Koonyum Sun” speelt Rudd op een aantal nummers samen de Zuid-Afrikaanse ritmesectie bestaande uit bassist Tio Moloantoa en percusionist Andile Nqubezelo wat een heerlijk Afrikaans getint album op heeft geleverd.

Ondanks dat de muziek van Rudd op het eerste gehoor misschien iets te vrolijk en te commercieel klinkt, werkt het zeer aanstekelijk. De plaat heeft iets dat onmiddellijk pakt en verovert, zelfs als je geen fan bent van reggae of wereldmuziek bent.


“Koonyum Sun” wijkt qua stijl wel iets af van zijn eerdere werk, maar na het luisteren van dit album wil je eigenlijk nog maar één ding en dat is meer van Xavier Rudd gaan beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten