zaterdag 19 april 2014

Raul Midón

Don’t Be A Silly Man (Synthesis-2009)

De blind-geboren Raul Midón heeft al een flinke repatatie opgebouwd als het gaat om mooie, degelijke jazz & blues geörienteerde popmuziek ondersteund door een ademloos mooi gitaarspel. Hij laat zich door zijn visuele handicap absoluut niet beperken, het is gewoon zijn werk en hij oefent er hard voor!

"Synthesis" is Midón’s derde album dat uitgebracht bij een grote platenmaatschappij. Daarvoor had hij in eigen beheer een tweetal platen uitgebracht. Dit derde album word door veel fans beschouwd als zijn beste album tot nu toe. Op dit album speelt Midón voor het eerst zowel op akoestische als elctrische gitaar.
Qua stijl doet de de plaat heel erg denken aan Al Jarreau en af en toe een vleugje Robert Cray.
Met name het stemgeluid van Midón in het eerste nummer Don't Be a Silly Man doet denken aan Al Jarreau. Opvallend aan deze plaat is ook een mooie cover van het Beatlesnummer Blackbird.

Op “Synthesis” heeft Midón hulp gekregen van songwriter Larry Klein. Deze kennen we van o.a. Joni Mitchell. Vanaf het album Wild Things Run Fast uit 1982 werkte Klein mee aan diverse platen van Joni Mitchell (o.a. als bassist, producer en sound engineer), en was daarnaast van 1982 tot 1992 ook echtgenoot van Mitchell.

Hier is het nummer Don't Be a Silly Man te horen, en te zien in een mooie live uitvoering tijdens het Jazz festival Jazz in Marciac 2011 met op basgitaar Richard Bona.


De complete cd is op Spotify te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten